Zoeken
  • sophielinders

De eerste dozen zijn gearriveerd!

Bijgewerkt op: 21 sep. 2020

Ongeveer vijf weken geleden vertelde Wilson dat hij zich ontzettend verveeld. Hij mag nergens heen en er is ook niks te beleven op dit moment. Hij speelt heel de dag een kaart spel met zijn vrienden of helpt zijn familie met het huishouden en de dieren.


Kaapverdië heeft tot eind dit jaar de State of Emergency (Noodtoestand) uitgeroepen en mensen moeten thuis blijven. In Nederland werden veel mensen hier tijdens de quarantaine al gek van. Zelfs met een televisie, Netflix, een fijne tuin of WiFi. Dingen die hier vaak vanzelfsprekend zijn, maar in Kaapverdië is dat allemaal een luxe.


Samen met mijn moeder ben ik een klein doosje gaan vullen om deze af te geven bij het postkantoor. We hadden van alles gevonden: een Engelstalig boek, parfum, stroopwafels, een bal spelletje en nog wat andere kleine dingen.


Maar online zagen we dat er ook geen vluchten gaan om bijvoorbeeld post te brengen.

Uiteindelijk vonden we een bedrijf (CaboLux) dat elke week een boot naar Kaapverdië stuurt en zij nemen ook particuliere vracht mee!


Voor €20.00, ongeacht gewicht, kan er een verhuisdoos mee. De reis duurt ongeveer 3-4 weken en ter plaatse moet er €9.00 invoerrechten betaald worden. Klinkt niet slecht, toch?


De eerste dozen zijn afgelopen maandag aangekomen en Wilson heeft ze ondertussen opgehaald. 50 kg (!) aan houdbaar voedsel en véél kleding voor Wilson en zijn familie.


Ik krijg vaak de vraag waarom wij niet alleen geld sturen. 'Dat is toch beter voor hen en je hoeft geen €29,00 te betalen.' Klopt helemaal! Maar veel spullen zijn in Kaapverdië ontzettend duur of niet te verkrijgen. En hoe leuk is het dat wij hen kunnen verrassen?


Want wat waren ze ontzettend blij! Wilson stuurde een video door en ik raakte echt emotioneel. Dit was de eerste keer in maanden dat ik hem weer zag glunderen. Mensen daar hebben geen positief vooruitzicht op dit moment. Maar hoe fijn is het dat wij hen wel een klein positief vooruitzicht kunnen geven? Dat er om de zoveel tijd een verrassing aankomt.


Ondertussen heb ik al wat familieleden, collega's en vrienden aangespoord ook dingen voor Kaapverdië te verzamelen en we hebben alweer bijna twee dozen gevuld.

Gelukkig willen veel van hen mij ook helpen om de verzendkosten gedeeltelijk of volledig te betalen. Want elke keer ongeveer €30,00 betalen én spullen kopen, tikt aardig aan.


Ik word hier zo blij en gemotiveerd van, dat ik wat op onderzoek ben uitgegaan om een eigen, officiële stichting op te richten. Daarvoor moet ik nog even sparen, want het papiertje van de notaris kost < €300,00.

Maar goed, dan heb je ook wat!


Mocht je nu ook willen helpen... Heel graag!! Kleding of speelgoed mag altijd, maar eten is veel belangrijker. Dit mag van alles zijn, als het maar lang houdbaar is. Ik hoop echt uit de grond van mijn hart, dat ik dit tot een succes kan maken voor de mensen daar, samen met jullie hulp.

Dus daarom vraag ik je om te kijken wat je kan missen om deze lastige tijd voor de mensen in Kaapverdië dragelijker te maken.46 weergaven0 opmerkingen