Zoeken
  • sophielinders

Het begin

Bijgewerkt op: 2 okt. 2020

'Wat als deze blog en mijn idee nu enorm gaan falen? Wat als ik hier helemaal niet goed in ben? Wat als niemand mijn blog leest?'


Maar wat als het een groot succes wordt?


Gek eigenlijk, hè? Dat mensen meestal gelijk aan het negatieve denken. Of ligt dit aan mij.


Maar wat heb ik te verliezen? Ik ga me volledig inzetten om mijn blog tot een succes te maken. Niet alleen voor mezelf, maar ook om mensen bewust te maken dat wij het heel erg goed hebben in Nederland en dat wij misschien wel meer kunnen doen voor anderen.


Ik denk dat veel mensen vaak vergeten dat wij het eigenlijk wel goed voor elkaar hebben. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar wij leven in een verzorgingsstaat. Er wordt letterlijk voor je gezorgd.


Door corona ging mijn baan als reisleidster deze zomer niet door. Gelukkig kon ik bij de overheid een WW-uitkering aanvragen.

Wilson raakte ook zijn baan kwijt door corona, maar kreeg niks van zijn overheid. 'Het geld is op', werd er gezegd. Mensen worden daar aan hun lot over gelaten.


Een vakantie land voor zoveel Europeanen, maar er wordt vrij weinig aandacht besteed aan de situatie op dit moment. Weer iets wat ik best gek vind en daarom wil ik iets doen voor alle mensen daar die nu zonder inkomen zitten en niet weten of ze morgen nog wel iets te eten zullen hebben.


Ik begrijp ook wel dat ik niet de wereld in mijn eentje kan dragen en dat ik daar niet iedereen kan helpen, maar ik kan wel ergens beginnen.

Ik hoop dat ik door deze blog mensen kan bereiken, die net zoals ik, anderen willen helpen. Het hoeft geen kapitaal te zijn. Het is al fijn dat je wilt helpen en dat wordt al zo gewaardeerd door mensen die helemaal niks hebben.


Als je nu denkt: 'Ik wil graag helpen! Maar hoe dan..?'


Dat lees je in mijn volgende blog!


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven